Subotički „Vodovod i kanalizacija“ u saradnji sa PR timom Projekta ECOLACUS i Predškolskom ustanovom „Naša radost“  osvojio je prvu nagradu na proteklom Međunarodnom festivalu WEP effect u Rogaškoj Slatini sa Eko-bajkom za XXI vek  „VODA i GRAD“ u kategoriji video materijala

Proteklog vikenda u Rogaškoj Slatini je održan Međunarodni festival WEP effect 2021 na temu „Edukacija o zaštiti voda, vodnim resursima i održivoj komunikaciji s javnošću“ u organizaciji Vodne agencije, pod pokroviteljstvom Boruta Pahora, predsednika Republike Slovenije.

Na ovom Festivalu, koji je zbog situacije nastale usled pandemije virusa Sars COVID-19, realizovan on – line, učestvovali su predstavnici komunalnih preduzeća, organizacija i ustanova iz šest zemalja sa 74 edukativna projekta, svrstana u četiri kategorije.

Međunarodni žiri u eminentnom sastavu je ocenjivao pristigle projekte po šest kriterijuma, te doneo odluku da za prva mesta nagradi:

  • HRVATSKE VODE za priručnik o vodi sa eksperimentima za niže razrede osnovnih škola
  • JKP „VODOVOD I KANALIZACIJA“ SUBOTICA u saradnji sa PR timom Projekta ECOLACUS i PU „Naša radost“ za Eko bajku za decu i odrasle za XXI vek „VODA i GRAD“ autorke Dr Ane Marković Plestović, sa interaktivnom primenom povodom Svetskih dana voda i planete Zemlja
  • POZORIŠTE „DASKA“ IZ SISKA za interaktivnu obrazovnu predstavu „VODA je ŽIVOT“
  • OPŠTINA MEDULIN za bojanku „Morske avanture jednog Jure“ i
  • UDRUŽENJE „STUP“ za predstavljanje rada „Važnost očuvanja pijaće vode“ sa fotografijama i analizama vode u 18 okolnih izvora.

Nagrađeni radovi prezentovani su na Festivalu. Subotički projekat prezentovao je Petar Doroslovački u ime PR tima ECOLACUS i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Svečana dodela nagrada će se održati 19. novembra 2021. godine u prostorijama Slovenske Akademije Znanosti i Umetnosti u Ljubljani.