A Városháza Kék termében ma ülést tartottak a Palicsi és a Ludasi tavak biodiverzitásának megőrzése elnevezésű projekt megvalósításáról. A megbeszélésen jelen voltak a KfW Bank illetékesei, az Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium képviselői, Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, Zagorka Panić városi menedzser és munkatársaik, a Vízművek és Csatornázási KKV, valamint a Palics-Ludas KV igazgatója.

A szívélyes hangú megbeszélésen szó volt arról, hogy milyen lehetőségek kínálkoznak a szabadkai szennyvíztisztító berendezés hatékonysága javításának pótfinanszírozására, s meghatározták, hogy a szabadkai önkormányzat, valamint a Vízművek és Csatornázási KKV  az elkövetkező időszakban megteremtik az előfeltételeket ahhoz, hogy szerződést lehessen kötni a szennyvíztisztító működésének a javításához szükséges póteszközök biztosításáról.

A Palicsi és a Ludasi tavak biodiverzitásának megőrzése elnevezésű projekt célja – amelyhez térítésmentes adományt biztosított Németország Kormánya – a Palicsi és a Ludasi tavak vízminőségének a javítása, ami a biológiai sokrétűség megőrzésének, továbbá a térség turizmusa fejlesztésének előfeltétele.