A 2021-es évi környezetvédelmi világnap témája

 A környezetvédelmi világnapot világszerte, június 5-én ünneplik különféle rendezvényekkel, melyek célja felhívni a nyilvánosság figyelmét számos ökológiai problémára és a környezet megőrzésének fontosságára.

1972-ben ezen a napon az ENSZ Közgyűlése elfogadta a környezet védelme érdekében folyó Nemzetközi együttműködés közös Programját. Ilyenkor számos olyan tevékenység veszi kezdetét a világon, amelyekben a nyilvánosság is részt vesz, és amelyek ösztönzik és elősegítik a környezettel szembeni felelősségteljes hozzáállást.

Az „ECOLACUS“ Projektum Szabadkán valósul meg 2019. óta, melynek célja a Palicsi- és a Ludasi-tavak biodiverzitásának és vizeinek megőrzése. A projektum lehetőséget teremt az ökológiai egyensúly visszaállítására a Palicsi- és a Ludasi-tó leromlott ökoszisztémáiban. A projektumot a Német Fejlesztési Bank (KfW) 6,5 millió euró vissza nem térítendő támogatással segíti.

A mellékletben, röviden bemutatjuk az ECOLACUS Projektum megvalósításának hatásait a Vízművek és csatornázási KKV Szabadka, valamint a Palics-Ludas KV tevékenységein keresztül, mely aktivitások hivatalosan 2021. végéig tartanak.

Közösségünk feladata marad majd, hogy a Palicsi- és a Ludasi-tó javuló állapotú ökoszisztémáinak értékeit óvjuk és fejlesszük annak érdekében, hogy romlásuk ne következhessen be újra.

Mellékelt fájl: Az „ECOLACUS“ Projekt hatásai.pdf