A megrendelő szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV,  átvehette azt a teherautót, amely víztelenített szennyvíziszapot városi szennyvíztisztítótelepről a regionális hulladéklerakóba szállítja, a beszállító WEST TRUCK Belgrád, és az osztrák Posch & Partners tanácsadócég jelenlétében.

Annak érdekében, hogy a szabadkai városi szennyvíztisztítótelep szennyvíztisztítási folyamatából származó iszap hatékonyan és biztonságosan kerüljön a békovai Regionális Hulladéklerakóba (az előző időszakban az iszapot a szabadkai helyi hulladéktelepre vitték) a „ Palics-, és a Ludasi-tó biodiverzitás és vízvédeleme” elnevezésű projekttámogatás lehetővé tett egy új, nagyobb teherbírású jármű megvásárlását, amelyet immáron a kapacitásoknak megfelelő konténerrel láttak el.

Az IVECO típusú teherautót, PALFINGER felépítménnyel szerelték, amely megfelel a víztelenítésre szolgáló iszapprés méretének és helyzetének. Az átadás során három járművezetőt képeztek ki a felszerelés kezelésére, és ezért képzési bizonyítványt is kaptak.