A Projekt egyik beruházási intézkedéseként 2020 február elején szerződést írtak alá a GRAS GARDEN d.o.o. céggel, a két tó körüli védőövezet területének tisztítására irányuló munkálatokra.

A cél az volt, hogy megtisztítsák a védett övezet területét a nem őshonos fajoktól és őshonos cserjéket, fákat és fűfajokat szerezzenek be és ültessenek el, egyszerű bekötőutat alakítsanak ki a védett övezetek fenntartásához, valamint fa alapú felszini madárfigyelőt építsenek ki, madárfigyelő tornyokat és pihenőhelyeket.

Míg más munkálatok a befejezéshez közelednek, 2021 szeptember elején fa alapú felszini madárfigyelőket, madárfigyelő tornyokat és pihenőhelyeket alakítottak ki, így a polgárok használhatják ezeket, élvezhetik a tó szépségét, és megfigyelhetik az ezen az élőhelyen élő különböző madárfajokat.

Annak érdekében, hogy a látogatókat tájékoztassák a madárfajokról és az ültetett növényfajokról, a megfigyelőállomásokon plakátokat helyeznek el a látható madárfajokról, a pihenőhelyeken pedig a növényfajokról. A növények és madarak részletesebb magyarázatához QR -kódon keresztül lehet adatokhoz jutni.